Przełącz nawigację
Przełącz nawigację

Zamówienie długoterminowej usługi cateringowej - Gliwice

[ZAKOŃCZONE]


Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz Zamawiającego obejmujących przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla ok. 20 dzieci w wieku do lat 3, uczęszczających do żłobka zlokalizowanego w Gliwicach, ul. Małgorzaty Fornalskiej 10 w ramach realizacji projektu pt. „Pozytywne żłobki na Śląsku”, projekt nr RPSL.08.01.03-24-028H/15-00 w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014 – 2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Szczegółowy zakres usług:

I. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu
i dostarczeniu do wskazanej sali w żłobku posiłków wraz z napojami dla ok. 20 dzieci dziennie, w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych i dni ustawo wolnych.

II. Posiłki obejmują:
- śniadanie;
- drugie śniadanie;
- dwudaniowy obiad;
- podwieczorek.

III. Posiłki zostaną przygotowane z uwzględnieniem:
a. Wieku dzieci – dla dzieci poniżej 1 roku życia dostarczanie mieszanek mlecznych oraz posiłków odpowiednio rozdrobnionych,
b. Diet (dieta bezglutenowa, dieta dla dzieci z alergiami pokarmowymi),
c. Obowiązującego w żłobku dziennego harmonogramu:
7.00 – 8.00 -przyjmowanie dzieci
8.00 -8.30 – Śniadanie
8.30 – 11.30 Zajęcia dydaktyczne
11.30- 12.00 Obiad
12.00 – 14.30 Wypoczynek
14.30 – 15.00 Podwieczorek
15.00- 17.00 Zajęcia indywidualne, odbieranie dzieci
Szczegółowe godziny dostawy posiłków zostaną ustalone na etapie podpisywania umowy.

III. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem.
W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie zobowiązany do uwzględnienia zgłaszanych na bieżąco potrzeb w tym zakresie, zarówno mających wpływ na zwiększenie, jak i na zmniejszenie liczby posiłków.
Osoba wskazana przez Zamawiającego będzie przekazywała telefonicznie informację o zmienionej ilości posiłków:
a. informacja o liczbie posiłków będzie przekazywana do godziny 16:00 dnia poprzedzającego dostawę;
IV. Zamawiający dopuszcza możliwość odwołania cateringu na dany dzień.

Do obowiązków Wykonawcy należy:
I. Przestrzeganie przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z poźń. zm.)
II. Dostarczanie do wskazanego pomieszczenia przygotowanych posiłków dwa raz dziennie własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Wykonawca usługi zapewnia odpowiednie pojemniki do przewozu posiłków.

III. Dopuszczalne temperatury posiłków:
a. Zupy min. 75 st. C
b. Dania ciepłe min. 63 st. C
c. Potrawy zimne poniżej 10 st. C
d. Napoje gorące min. 80 st. C
e. Napoje zimne od 0 do 14 st. C
IV. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków.
V. Do obowiązków Wykonawcy należy odbiór odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Wykonawca zapewnia własne pojemniki na odpady pokonsumpcyjne.
-
Termin realizacji
Gliwice

Zobacz dane zleceniodawcy